2013. december 14., szombat

48. Rész - Nem akarom zavarni


Harry Styles
     
Strange
 Pillanatok alatt felmegy bennem a pumpa. Nem is értem , mi is megy végbe bennem . Értetlenség ? Zavarodottság ? Félelem ? - na jó . Talán ez az ami a legkevésbé igaz , hisz kicsit sem félek tőle. Leginkább a harag ami most jellemezné az állapotomat . A kezem gyorsan lendül . A karomat a nyakához tolom és a szemben lévő falnak lököm .
-Harry ! - sikolt fel Alli mögöttem . Gondoltam ,hogy nem hagyja a kíváncsisága nyugodni , így már ez sem lep meg . Érzem az alkaromon keresztül , hogy áramlik a vér a testében és , hogy a lélegzete kezd elállni az ijedtségtől és a fájdalomtól . Nem is veszem észre mennyire erősen tolom a nyakát a falhoz . Kezével a karomhoz nyúl ,hogy le tudja rángatni magáróll az erős súlyt .
-Csigavér ! - Daniel próbál nyugtatni bár ez a helyzetemben semmit nem segít . Leszámítva azt a gyengéd érintést ami nyugtatóan hat rám . Meleg vékony ujjait végig simítja a derekamon , mire felé fordítom a fejem . Könyörgő arccal néz rám , majd csak ennyit suttog :"Engedd el. Kérlek." .  Egy másodpercig elgondolkozok . Arcomat visszfordítom a srác felé ,majd lehajtom a fejem . A kezem enged a szorításból , de bármelyik másodpercben készen állok ,hogy újra neki essek . A srác felsóhajtva kap a nyaka után ,majd egy kicsit megsimítva azt szúrós pillantásokat intéz felém ,de mintha ott se lennék a tekintetét Allire emeli .
        -Mit keresel itt ? - kérdezi szigorúan a lány aki kezét a falnak támasztja így megakadályozva Daniel  "menekülési útvonalát" . Mintha el akarna szökni... Viszont ahogy végig nézek a szőke haajú lányon akin a fehér ingem aligha takar valamit rájövök ,hogy mennyire szexi és ,ha nem lenne itt Daniel akkor biztos neki dönteném a falnak és a nyakától kezdve végig haladnék a felsőtestén a csókjaimmal és ő pedig kezével a hajamba túrna. -Harry...- szólít meg hallkan majd vigyorogva nézegeti az arcom.
-Hmm? - pislogok párat.
-Ne bámulj ! - nevet lágyan ,de mégis komoly marad , hisz nem akarja elveszteni a tekintélyét Daniel előtt . Biccentek egyet ami egy fél mosolyt húz maga után . A barátnőm elvigyorodik ,majd visszafordul a magas szőke sráchoz aki már nyugodtabban veszi a levegőt .
          A választ arra a kérdésre amit Alli percekkel ezelőtt tett fel csak egy kis várakozás után tudjuk meg , hisz olyan mintha Daniel csak azt várná ,hogy valaki helyette szólaljon meg . De nem sokáig marad ez az állapot. Ha nem szólal meg és akár egy pillanatra is tovább nézi Allit a kelleténél , repül ki az ablakon .
-Dave küldött . Keresett már téged telefonon ,hogy jönni fogok érted .
-Tessék ? - Alli arcára egy átmeneti ijedtség fut át amit nem is igazán értek , hisz eddig nem igazán érdekelte , hogy mi folyik otthon . Eddig csak mi ketten számítottunk .
 -Anyukád idegeskedett miattad ,hogy hol vagy . Meg egy csomó ember keresett már téged . Köztük én is . - telefonját egy kicsit megemeli , jelezve ,hogy nem egyszer hívta már fel őt . Hunyorogva bámulom a fekete telefon amit őszintén megmondva neki vágtam volna a falnak . - Számítanak rád otthon . - fejezi be a mondandóját elég halkan mintha személyeskedni akarna Allivel .
         A lány felém fordul majd megszorítja az ingem felső gombját és halkan suttogja : "Indulnom kell . " Szinte azonnal lendül az ajtó felé , amit be akar csukni előttem ,de én hamarabb lépek be a lakásba így az ajtó csak a lábamnak ütközik . Nem érdekel ,hogy Daniel követni akar minket , becsapom magam után a bejárati ajtót . Alig figyelek oda ,hogy hova lépek . A lakásban már sötét van , hisz a kinti éjszaka már egyáltalán nem ad világosságot. Egyedül csak a konyhában égő egyetlen egy lámpa mutatja nekem az utat ,hogy merre jár Alli .
-Alli ! - szólítom meg gyorsan és határozottan . Fejét felkapja miközben kék farmerját húzza fel meztelen lábára . Arca értetlen mégis kicsit kétségbe esett ahogy a sárga fény megvilágítja és halvány körvonalakat ad neki . Szinte két lépésből ott termek előtte és magamhoz húznám ,de ő megakadályozza .
-Sietnem kell . - válaszolja ridegen amit nem tudok hova tenni . A nadrágot felhúzza és összegombolja . A fotelhez siet ,hogy fel  tudja kapni a kapucnis felsőjét , de elkapom a karját .
-Most mi történt ? - értetlenkedek . Tényleg nem érrtem ,hogy mi változott meg pillanat alatt. hogy jutottunk el a "Holnap korán reggel hazaviszel!"-től addig ,hogy már egy másodpercet sem tud maradni mert sietnie kell .
-Mennem kell , Harry ! Engedj el ! - kikapja a csuklóját a kezemből majd felkapja a pulcsit amit egyből magára vesz . A bejárati ajtóhoz siet , szinte már rohan , hogy utol ne érjem ,de nem tud előlem menekülni , mert szorosan a nyomában vagyok .
-Alli ! - hajtogattam a nevét ,de csak halkan . Nem akartam ,hogy más meghallja ,csak ő . Rám sem néz . Neki dőlök az előszoba falának és figyelem ahogy egy gyors mozdulattal felveszi a csizmáját ,majd felhúzza rajta a zip-zárt . Hátat fordít nekem és leveszi a fogasról a kabátját amiben ott rejtőzik a sálja és a sapkája is .
       Szeretnék közbe szólni . Szeretném mondani ,hogy maradjon még legalább egy órácskát ,de akármit is mondok az egyik fülén be, a másikon ki . Kabátját össze se húzza egyszerűen csak magára kapja és felkapva a táskáját már nyitná is az ajtót ,de mielőtt a kilincset még elfordítaná megállítom egyetlen érintéssel a karján . -Mit csinálsz ?
-Haza megyek .
-De miért ?
-Hallottad ,hogy keresnek . - válaszolja eléggé távolság tartóan . A karjára jobban ráfonom a kezem .
-Az igazat . - könyörgöm ki belőle . Nem szólal meg csak bámulja a hatalmas ajtót , ami még mindig mereven áll előttünk és ami mögött Daniel várja Alli érkezését . Hatalmasat sóhajt majd lehajtja a fejét .
-Ha fogod a  kezem attól még semmi nem lesz jobb . - ez cseppet sem az a válasz amit vártam volna .
-Mond már el ,hogy mi az isten történt azzal ,hogy itt maradsz velem ? - kicsit jobban felkapom a vizet mint szeretném és ezzel még magamat is megijesztem . Alli még mindig nem fordul felém ,de érzem rajta ,hogy megijed és most már tényleg még jobban menekülni akar , mint eddig . De ahoz képest még akkor sem mozdul mikor elengedem a kezét .
-Szerinted , így el tudok menni ? Nem tudok elmenni azzal a tudattal ,hogy szeretsz és hiányolsz .
-Inkább magadra haragítasz ? - dünnyögök halkan és lehajtom a fejem . Kezeimmel a hasa után nyúlok amit éppenséggel még nem fed a kabát melege . Közelebb húzom magamhoz miközben ő megadóan felém fordul .
-Ha haragszol rám akkor könnyebben el tudsz engedni . És én is könnyebben hagylak itt , ha tudom ,hogy nem akarod ,hogy itt maradjak . - szinte már suttogja mégis minden szava mintha üvöltés lenne .
-De idióta vagy ! - kuncogok miközben belegondolok ,hogy azt hitte ilyen könnyen elengedem . -Én soha nem engedlek el ! Még akkor se ha te akarod ! - mosolygok felé ,de nem figyel . Épp azzal foglalkozik ,hogy állja a pillantásaim sorát. A mutató ujjammal feltolom az arcomhoz az állát ,hogy egy lágy csókot adjak az ajkaira . -Szeretlek . - suttogom a fülébe miközben belebújok a nyakába .
-Én is téged ! - Ujjaival mélyen belekapaszkodik a hátamba ,mintha alattunk nem lenne padló . Mintha csak többet nem láthatnánk egymást . - Nagyon . El sem tudnád képzelni ,hogy mennyire . - vallja be és olyan mintha ez még magának is meglepetést okozna . Elképedek . Nem mondom ,hogy nem tudtam , hisz biztos voltam benne ,hogy nem csak azért jött el velem az isten háta mögé ,mert  csak érez valamit irántam ,de mégis örülök ,hogy nyiltan kimondja; szeret .


         Nem tudtam megakadályozni ,hogy Alli elmenjen . Ahogy Daniel mondta , tényleg várták otthon . Azonnal fel is hívott mikor hazaért ,hogy miket kapott otthon amiért ilyen későn ért haza . Kicsit féltettem is , hogy bántani fogják ,de Alli megnyugtatott ,hogy az ő  szülei nem olyanok .
         - Jó éjszakát!
-Jó éjt , szívem . - búcsúzok el tőle , hisz már egy jó háromnegyed órája beszéltünk . A telefon másik oldaláról egy halk kacaj hallatszik , amellett pedig egy hangos nevetés amit igazából nem tudok hova tenni , addig a pillanatig amíg Alli fel nem sikított ,hogy Liza hagyja abba . Akkor jutott eszembe ,hogy valószínűleg Alli unokatestvére már ott alszik ma este . Elvigyorodok ,hogy mennyire ideges lehet miatta , de nevetek egyet és hagyom ,hogy nyúzzák egymást . -Akkor most én leteszem a telefont, jó? - mosolygok bár tudom ,hogy nem látja.
-Szeretlek ! - szól még bele utoljára a telefonba ,majd megszakítom a hívást . A mosoly nem esik le az arcomról . Minden egyes pillanatban Allire gondolok és tudom ,hogy nem fogok tudni aludni .
           Elfekszek a fotelon , amin érzem Alli illatát és minden egyes érintés eszembe jut miközben itt feküdtünk együtt a Tv előtt . A kezembe veszem a távirányítót és kapcsolgatni kezdek a csatornák között . Természetesen semmi érdekes nem akad elém . Felnyögve a hátamra fordulok és a plafont kezdem bámulni . Kezemmel felszántom a hajamat . A Tv dünnyögése csak még jobban felkelti bennem az álmosság érzetét . A szememet lehúnyom . Az egyik lábamat felhúzom , mintha csak pihenni szeretnék . Egyik kezemet a fejem alatti párnán kapaszkodva tartom . A másikat pedig  magam mellett hagyom . Még egy párszor kinyitom a szemem , majd végleg elalszok .


         -Kész ?
-Ahha . - válaszolok tömören a rövid kérdésre . Még egy utolsó pillantást vetek magamra a tükörben . Alkalomhoz illően elegánsan fekete fehérben . Csokornyakkendő és egy fehér virág a fekete zakóm zsebében . Végig simítok a szegélyén majd az előttem heverő fekete maszkot az arcomra rakom . Csak a fél arcom takarja . Kacér mosolyom kivillan alóla , ahogy meglátom magam a tükörben .
-Hűha ! - az ajtóban füttyent egyet valaki mintha csak bókolni szeretne . Megpördülök a tengelyem körül majd széttárt karokkal  véleményt kérek .
-Egy igazi gavallér vagy , Harold Styles ! - hüvelykujját felmutatva jelzi ,hogy tényleg jól nézek ki , majd kezével végig simít tüsi - szinte már kopasz - fején.
-Magamra sem ismernék , ha nem tudnám ,hogy én vagyok . - mosolygok és kissé hitetlenkedve nevetek .
-Nekem mondod ?  - nevet Jake . Ma az összes "hölgy" - kezével hatalmas macska körmöket rajzol a levegőbe- az enyém lesz .
-Úristen Jake ! Van valami az arcoddal ! A képed , öreg ! - szinte felsikoltok és az arcára mutatok .
-Mi ? Mi van ? - ő is megriad és egyből a tökéletesen borostás arcához nyúl .
-Ja semmi . Te mindig ilyen nagyképű voltál . - vicceledők miközben ő a tükörbe pillant ,majd miután rájött nem éppen kedves megjegyzésemen magához ránt és már emelné a kezét ,hogy a hasamba vágjon ,mikor Stan belép a szobába . Mind a ketten felé kapjuk a fejünket .
-Mi történik itt , uraim ? - halványan kuncog miközben jobb kezével elegánsan végig mutat a szobán . Felvont szemöldökkel végig nézek a jóképű srácon majd elnevetem magam . Fura látvány Stant ennyire elegáns göncben látni , mivel ő nem éppen ennek a híve . Az arcán egy hófehér maszk ami  egészen az orra aláig ér . Fura de teljesen jó .
         -Na jó . most már nem érdekeltek , megyünk ! - mondja hangosabban Stan miközben belebújik vastag széldzsekijébe ami mint mindig minden féle barna, kék csikokkal van megáldva . Igazából én sem tudom mire várunk . Csak ültünk a konyhában szótlanul . Jól tette a szőke srác ,hogy végre lépett valamit . Én is leugrottam a magas bár székemről majd felkapva a teleffonomat a pultról elindulok az előszoba felé .
-Nem akarod felhívni ? - kérdi halkan .
-Nem akarom zavarni . Nem tudom ,hogy ráér-e . Meg a tegnapi után biztos haragszanak rám a szülei szóval teljesen mindegy . - hanyagul rántok vállat mintha nem is érdekelne . Közben teljesen más a helyzet . Teljesen kétségbe estem ,hogy nem beszéltünk még ma . Kicsit aggaszt ,de tudom ,hogy ma teljesen más programja van . -Menjünk inkább . - rázom meg a fejem és felkapom a kabátom a helyéről a kulcsaimmal együtt majd miután mindenki kilépett a házból lekapcsolom a villanyt és bezárok .

Taylor H.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése